default-image

Επέστρεψε στην Αττική η αιθαλομίχλη

Ελλάδα
Επέστρεψε στην Αττική η αιθαλομίχλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εμφάνισή της στον αττικό ουρανό έκανε για άλλη μια φορά η αιθαλομίχλη, που είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες στην ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Φαίνεται πως οι χαμηλές θερμοκρασίες και το εορταστικό πνεύμα των ημερών οδήγησαν αρκετούς να ανάψουν τα τζάκια τους για λόγους... θαλπωρής το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της Αττικής να εμφανιστούν αιωρούμενα σωματίδια που ξεπέρασαν το όριο συναγερμού, καθώς καταγράφηκαν συγκεντρώσεις 100 μικρογραμμαρίων/κυβικό μέτρο.

Την εμφάνιση της αιθαλομίχλης φαίνεται ότι ευνοούν οι καιρικές συνθήκες και ειδικότερα η άπνοια που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται τις νύχτες το τελευταίο διάστημα, που κάνουν πολλούς Αθηναίους να αναζητούν τη ζεστασιά του τζακιού.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας έχουν απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν την άσκοπη χρήση τζακιών, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας, ιδίως εκείνων με αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα) και καρδιοπάθειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News