default-image

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στη Eurobank στις 10 Δεκεμβρίου

Ελλάδα
Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στη Eurobank στις 10 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευθύνη για την αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Χαλάνδρι, που έγινε τα ξημερώματα της 10ης Δεκεμβρίου, ανέλαβε η ομάδα "Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης" με προκήρυξή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

Στην προκήρυξη η ομάδα επισημαίνει ότι επρόκειτο για μια ενέργεια που σχετιζόταν με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού. Ήταν «μια αντάρτικη ενέργεια σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του αναρχικού αιχμαλώτου Νίκου Ρωμανού», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα, οι δράστες αναφέρονται και στους λόγους αποτυχίας της επίθεσης, επισημαίνοντας πως η βόμβα δεν εξερράγη καθώς υπήρχε κάποιο κατασκευαστικό λάθος.

Οι υπογράφοντες την προκήρυξη σημειώνουν πως στόχος τους είναι η δημιουργία ενός επαναστατικού κινήματος με «αναρχικά χαρακτηριστικά» που θα «στηρίζει και θα οργανώνει» ένοπλες οργανώσεις και «ευρύτερες επιθετικές πρωτοβουλίες», με στόχους την «ολική ρήξη με το κυρίαρχο καθεστώς» και την «κατάργηση κράτους και κεφαλαίου».

Σημειώνεται πως η βόμβα που ερρίφθη στην τράπεζα Eurobank στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 10ης Δεκεμβρίου αποτελείτο από περίπου 2 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, συστοιχία μπαταριών του 1,5 V, ρολόι, πυροκροτητή και λαμπτήρα πυρακτώσεως. Η εκρηκτική ύλη ήταν συμπιεσμένη μέσα σε μεταλλικό κουτί καφέ και τοποθετημένη μέσα σε σάκο που βρέθηκε έξω από την τράπεζα, μπροστά σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News