default-image

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, αλλά και "όχι" σε εκλογές

Ελλάδα
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, αλλά και "όχι" σε εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση, στην οποία ωστόσο οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,5%, δεύτερο η Ν.Δ. με 24,9% και τρίτο "Το Ποτάμι" με 5,8%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%, το ΛΑΟΣ με 1,9%, η ΔΗΜΑΡ με 1,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%, Άλλο Κόμμα με 6,9%, ενώ το άκυρο/λευκό καταγράφεται στο 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 7,6%.

Επίσης, στην ίδια έρευνα το 56,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 38,7%.

Στην ερώτηση για το τι κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες, το 38,8% των ερωτηθέντων απαντά μια κυβέρνηση με βάση τη Ν.Δ. και το 23,9% μια κυβέρνηση με βασικό πόλο το ΣΥΡΙΖΑ. Το 18,4% θέλει να εκλεγεί με αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και το 9,9% να εκλεγεί με αυτοδυναμία η Ν.Δ.

Παράλληλα, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει παρόμοια πολιτική με την κυβέρνηση στην οικονομία. Το 57,8% εκτιμά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχία, ενώ το 33,3% ότι εκφράζει την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News