Ελλάδα

"Δυναμώνει η συνωμοσία του καλού"

Στη συνωμοσία του καλού σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές. Τους καλωσορίζω στο Ποτάμι και τους υπόσχομαι ότι το ταξίδι εκτός από δύσκολο θα είναι και πολύ όμορφο.

Mε αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τον Σπύρο Λυκούδη και τους Μεταρρυθμιστές στο Ποτάμι στην συνέντευξη τύπου έξω από την Παλιά Βουλή.

Στη συνέχεια ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε: «Αποφασίσαμε να συμπορευθούμε με το Ποτάμι όταν ακούσαμε πως θέλουμε να τ' αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Πιστεύουμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Συμπλέουμε με το Ποτάμι και είναι ο φορέας που θα πάμε στις εκλογές», κατέληξε ο Σπύρος Λυκούδης.

Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και είπαν μεταξύ άλλων

Σταύρος Θεοδωράκης:

Οι Μεταρρυθμιστές θα είναι στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού.

Οι συζητήσεις μας αφορούν τα προβλήματα της χώρας δεν αφορούν τις καρέκλες.

Τον Σπύρο Λυκούδη δεν τον απασχολεί τι καρέκλες θα πάρει εκείνος και οι Μεταρρυθμιστές.

Οι Μεταρρυθμιστές θα βοηθήσουν το Ποτάμι με όλες τους τις δυνάμεις.

Χτίζεται μια πολύ μεγάλη συμμαχία για να σώσουμε τη χώρα.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από θαρραλέες, δυνατές και προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να στηρίζεται σε ψήφους ναζιστών.

Η χώρα δεν χρειαζόταν τώρα εκλογές. Χρειαζόταν ισχυρό Πρόεδρο, νέο Σύνταγμα, νέο εκλογικό νόμο, συμφωνία για τις δανειακές ανάγκες της. Να παραμείνει στο "ευρωπαϊκό άρμα".

Το Ποτάμι όπως άλλωστε και ο Σπύρος Λυκούδης δεν θέλει την ακινησία και την απραξία. Η θέση μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα, όχι να επιστρέψουμε στο παρελθόν.

Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη της χώρας. Φιλελεύθεροι προοδευτικοί, σοσιαλιστές σοσιαλδημοκράτες και αριστεροί μεταρρυθμιστές ενώνονται για να σώσουν την χώρα. Και βέβαια η κύρια ροή του Ποταμιού είναι η νέοι και οι νέες που μπορεί μέχρι χθές να μην είχαν σχέση με την πολιτική τώρα όμως έχουν αποφασίσει να συμπορευτούν με το Ποτάμι για να αλλάξει η ζωή τους.

Τέλος για το τι εκπροσωπεί ο Σπύρος Λυκούδης ο Επικεφαλής του κινήματος απάντησε:

Ο Λυκούδης εκπροσωπεί την αριστερά που επαναστατεί με λόγο .
Εκπροσωπεί την Αριστερά που θα θέλαμε. Εκπροσωπεί την Αριστερά του Παπαγιαννάκη και του Κύρκου.

Ο Σπύρος Λυκούδης με την σειρά του είπε ότι ποτέ δεν τον απασχόλησε η ένταξη του στο ΠΑΣΟΚ. Σέβομαι ο ΠΑΣΟΚ και τον χώρο του αλλά ποτέ δεν συζητήσαμε για εκλογική συνεργασία, είπε ο Σπύρος Λυκούδης.

Διαφωνία προέκυψε μόνο για το ποσοστό που θα αποσπάσει το Ποτάμι στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Σπύρος Λυκούδης είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα είναι τρίτη δύναμη και ο Σταύρος Θεοδωράκης τον "διόρθωσε" λέγοντας του ότι αυτό που παίζεται είναι πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό του Ποταμιού και όχι η τρίτη θέση. "Άρα διαφωνούμε μόνο για το μέγεθος της αισιοδοξίας" είπε ο Σπύρος Λυκούδης προκαλώντας τα ενθαρρυντικά χειροκροτήματα των φίλων του Ποταμιού και των Μεταρρυθμιστών που παρακολουθούσαν την συνέντευξη.

Σχόλια