default-image

Τα κάλαντα έψαλαν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι μαθητές του Σχολείου "Αθηνά"

Ελλάδα
Τα κάλαντα έψαλαν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι μαθητές του Σχολείου "Αθηνά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου "Αθηνά", παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών. Με την ολοκλήρωση των καλάντων, τα παιδιά έλαβαν την ευχή του Αρχιεπισκόπου και την προτροπή του για μελέτη και πρόοδο. Την 20μελή χορωδία μαθητών συνόδευε ο Διευθυντής και συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου κ. Ιωάννης Κρόκος, ο οποίος προσέφερε στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ένα λύχνο φωτός, σύμβολο της γνώσης που φωτίζει την ψυχή με την πνευματική εμπειρία, δηλώνοντας:

«Σας προσφέρουμε ένα δώρο - σύμβολο της εποχής μας, ένα λύχνο φωτός που παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια, γιατί και εγώ έχω προλάβει το λυχνάρι και εσείς. Το λυχνάρι, κάτω από το οποίο σκύβαμε και διαβάζαμε, το λυχνάρι των πατεράδων μας, που είναι ακόμα μέσα στην ψυχή μας. Αυτός ο συμβολισμός σε συνδυασμό με την πίστη μας θα μας κρατήσει ζωντανούς και όρθιους. Να σας θυμίσω ότι το πρώτο δώρο που σας προσφέραμε ήταν ένα κεραμικό ομοίωμα του σχολείου μας. Με την ευχή σας πήραμε δύναμη και κουράγιο και το δώρο αυτό που συμβολίζει το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας το εφαλτήριο της οικουμενικότητας της γνώσης, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον κ. Κρόκο και απευθυνόμενος στους μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου δήλωσε: «Ξέρετε παιδιά, τις παλαιότερες εποχές δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα όπως εσείς σήμερα. Το λυχνάρι είχε ένα μικρό φυτίλι και από μέσα λάδι, το ανάβαμε και διαβάζαμε κάτω από το φως του. Καμιά φορά λερώναμε και το τετράδιο με το λάδι και τρώγαμε και ξύλο. Τώρα δεν υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες και γι' αυτό πρέπει να μελετάτε καλύτερα από εμάς. Μαθαίνω για την πρόοδό σας, εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη, να διαβάζετε και να προοδεύετε, για να γίνετε άνθρωποι ωφέλιμοι στον κόσμο. Τώρα βέβαια στις γιορτές να μη διαβάζετε συνέχεια, να ξεκουραστείτε και λίγο. Να σας ευχηθώ από τώρα Καλή Χρονιά. Η χρονιά που έρχεται να είναι γεμάτη υγεία και προκοπή. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα και για το συμβολικό σας δώρο. Θα προσπαθήσω να σας επισκεφθώ κάποια στιγμή.

Το πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο γεννήθηκε μέσα από την κοινή πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, το Οικουμενικό Σχολείο έχει καταγράψει 2,2 εκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και 15,5 εκατομμύρια προβολές σελίδων. Η πρωτοπόρα εκπαιδευτική πλατφόρμα του Οικουμενικού Σχολείου δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να μελετήσει τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις με το δικό του ρυθμό, όπου κι αν βρίσκεται, να επικοινωνήσει απευθείας με τον on-line δάσκαλο, αλλά και να αυτοαξιολογηθεί μέσω των on line τεστ και διαγωνισμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου "Αθηνά" μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News