Ελλάδα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα

Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα.

Η κ. Φούντα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την επιθυμία μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και να μείνω ανεξάρτητη βουλευτής» αναφέρει στην επιστολή της.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της κ. Φούντα αναφέρεται: «Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από έναν χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης. Πρόκειται για μία δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας».

»Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η ανακοίνωση της κ. Φούντα έγινε λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Νίκη Φούντα είναι μεταξύ των οκτώ βουλευτών που έχουν υπογράψει κείμενο για την εξεύρεση συναινετικής λύσης στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Με ένα πολύ λιτό κείμενο σχολίασε η ΔΗΜΑΡ την απόφαση της βουλευτού.

«Η βουλευτής κ. Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της» αναφέρει.

Η κ. Φούντα στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ψήφισε «παρών».

Σχόλια