default-image

Δεύτερη εκλογή στη σκιά της υπόθεσης Χαϊκάλη

Ελλάδα
Δεύτερη εκλογή στη σκιά της υπόθεσης Χαϊκάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς η εσπευσμένη προσπάθεια να τεθεί η υπόθεση Αποστολόπουλου στο αρχείο ευοδώθηκε, η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλέον τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία θα εκκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μισή περίπου ώρα και δεν αναμένεται να παράξει αποτέλεσμα που θα εκλέγει πρόεδρο.

Το "άνοιγμα" Σαμαρά προσέφερε σε μερικούς ανεξάρτητους βουλευτές την "πόρτα" που αναζητούσαν για να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα, έτσι η κυβέρνηση περιμένει σήμερα μια πολύ καλύτερη "επίδοση" από τους 160 της προηγούμενης ψηφοφορίας.

Ο πήχης έχει τεθεί στους 166 και οτιδήποτε πάνω απ' αυτό το νούμερο θα είναι "συν".

Στους 160 της πρώτης εκλογής, δηλαδή τους πέντε που συστρατεύτηκαν με τον κυβερνητικό συνασπισμό για την υποψηφιότητα Δήμα θεωρείται σίγουρο πως ύστερα και από το διάγγελμα Σαμαρά, θα προστεθούν ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στη συνέχεια της διαδικασίας θα υπερψηφίσει, ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία Σαμαρά, καθώς και ο Γ. Κουράκος.

Την αλλαγή στάσης της ανακοίνωσε και η Μίκα Ιατρίδη, η οποία με δήλωσή της αναφέρει πως μετά τη δήλωση Σαμαρά αλλάζει το τοπίο, οπότε θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία σήμερα Τρίτη.

Αλλαγή στάσης στην ψηφοφορία πιθανότατα θα δούμε και από τους Θ. Κασαπίδη και Κ. Γιοβανόπουλο, ενώ αν και δεν έχουν κάνει γνωστή τη θέση τους οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, θεωρείται πιθανό ότι θα υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News