Ελλάδα

Βουλή: Ψηφίστηκε η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας η δίμηνη παράταση του μνημονίου,  που κατατέθηκε μαζί με μια σειρά τροπολογιών, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την ίδρυση Παρατηρητηρίου για την Άνοια.

Ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας επί των τροπολογιών είχε ζητήσει να εγκριθεί η τροπολογία και υπογράμμισε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, θα χρησιμοποιηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα περιορίσει την χρηματοδότηση στην ιδιωτική οικονομία.

Επίσης επισήμανε μεταξύ άλλων το επόμενο τρίμηνο υπάρχει ανάγκη πληρωμής σωρευτικά στα περίπου 4,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στις τροπολογίες, συνολικά κατατέθηκαν 103 τροπολογίες. Από αυτές έγιναν δεκτές 25, από τις οποίες οι 16 ήταν υπουργικές και οι υπόλοιπες βουλευτικές.

Ειδικότερα μεταξύ των υπουργικών τροπολογιών που ψηφίσθηκαν εκτός από αυτή του υπουργείου Οικονομικών για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου, ήταν η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Του υπουργείου Πολιτισμού για τη χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής. Του υπουργείου Μεταφορών για την παράταση του μέτρου απόσυρσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχθηκε τροπολογία των βουλευτών της Ν.Δ., Θανάση Μπούρα και του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, για την επαναπρόσληψη στη ΣΤΑΣΥ πρώην εργαζομένων της Αττικό Μετρό που είχαν απολυθεί το 2010.

Επίσης, από τις βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν, έγιναν δεκτές και ψηφίσθηκαν, αφορούν:

Τη δημιουργία δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία.

Ευνοϊκότερη φορολόγηση για τις μονάδες φωτοβολταϊκών.

Δίμηνη παράταση για την προσαρμογή των ταμείων των ενστόλων στις διατάξεις.

Πρόσληψη στο ΕΣΥ γιατρών και υπηρεσιών υγείας με μπλοκάκι χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ίδρυση Πλημμελειοδικείου στην Κοζάνη.

Επ' αόριστον παράταση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Διορισμοί στο ΕΣΥ με έλεγχο δικαιολογητικών από το συμβούλιο κρίσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια