Ελλάδα

ΔΗΜΑΡ: Κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και Κ.Ο. εν όψει ψηφοφορίας

Αβάσιμα χαρακτήρισε τα σενάρια για τις προοπτικές της Δημοκατικής Αριστεράς ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ενώ σταθερή παραμένει η θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την συνεδρίαση απουσιάζουν οι βουλευτές Μαρία Ρεπούση και Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος είχε υπογράψει το κείμενο των 8 βουλευτών για την ανάγκη συναινετικής λύσης.

Σύμφωνα με την κατ' αρχήν ενημέρωση από αρμόδια στελέχη του κόμματος, στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις, όπως έχουν διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την ίδια ενημέρωση ο Φώτης Κουβέλης στην εισήγησή του χαρακτήρισε αβάσιμα και αποπροσανατολιστικά τα σενάρια που γράφονται ή λέγονται για τις προοπτικές της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, παραμένει σταθερή στη θέση ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα αλλάξουν στάση και θα ψηφίσουν και στη δεύτερη ψηφοφορία παρών, με το επιχείρημα ότι με τη πρόταση της κυβέρνησης δεν εξέλειπε η πολιτική βάση με την οποία καθορίστηκε η θέση της ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια