Ελλάδα

Στην Επιτροπή Πόθεν Eσχες ο Π. Χαϊκάλης

Η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της εβδομάδας,  προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των ΑΝ.Ελ Παύλου Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Επιτροπής "Πόθεν Έσχες" Γιώργος Καλαντζής αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζοντας ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα παίξει στο χρηματιστήριο, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές επεσήμαναν ότι αν δεν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Χαϊκάλης θα καταθέσει εκ νέου σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, μετά τα ζητήματα που ανέκυψαν από την αποκάλυψη για τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

Την ίδια ώρα, στη διαβεβαίωση ότι υπήρξε μια ατυχής διατύπωση που στη συνέχεια, παρερμηνεύτηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης προέβησαν οι Θ. Παραστατίδης και Οδ. Βουδούρης που προσήλθαν στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για διευκρινίσεις.

Οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν ότι η αρχική δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από ανεξάρτητους βουλευτές έχει ανακληθεί και υπογράμμισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να κατηγορήσουν και να διατυπώσουν υπαινιγμούς για τη στάση συναδέλφων τους στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχόλια