Ελλάδα

Ο Στ. Θεοδωράκης μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στους  δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συγκέντρωση του "Ποταμιού" στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου, το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε τα εξής:

Για το θέμα της προεδρικής εκλογής: «Απ' ότι φαίνεται το πολιτικό σύστημα με καθυστέρηση ακούει αυτά που προτείνει το Ποτάμι. Βέβαια, θα ήταν καλύτερο για όλους μας και κυρίως για την χώρα, να είχαν ακούσει το Ποτάμι όταν έπρεπε κι όχι σήμερα, με τόση μεγάλη καθυστέρηση.

Παρόλα αυτά η πρότασή μας παραμένει: Θα πρέπει να βγάλουμε πρόεδρο από αυτή την Βουλή, να ρυθμίσουμε τα θέματα του Συντάγματος, του εκλογικού νόμου, να έχουμε μία πατριωτική διαπραγμάτευση για το χρέος και τις δανειακές ανάγκες της χώρας και να πάμε σε εκλογές.

Να συνεργαστεί δηλαδή το πολιτικό σύστημα για λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των μικρών-μικρών κομμάτων».

Για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών: «Αυτός ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί ούτε την δημοκρατία, ούτε την κοινωνία. Αυτό που θέλουμε είναι να καταπιεί τους παλιούς, του παλιού πολιτικού συστήματος. Τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους που επενδύουν στον φόβο, τους ανθρώπους που μηχανορραφούν.

Ελπίζω ότι ο πολίτης έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούσαν το παλιό πολιτικό σύστημα σε διάφορες θέσεις. Χθες στο ένα γραφείο, αύριο στο άλλο γραφείο, μεθαύριο σε ένα τρίτο. Είναι το ξοφλημένο πολιτικό δυναμικό, το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα που πρέπει να ανανεωθεί».

Σχόλια