Ελλάδα

Γλέζος: "Αδιανόητο να μπουν στο ψηφοδέλτιο όσοι θέλουν μόνο το βουλευτιλίκι"

«Είναι αδιανόητο το κόμμα να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής», τόνισε σε παρέμβασή του για το θέμα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, από τις Βρυξέλλες, ο Μανώλης Γλέζος, επισημαίνοντας πως «οι όποιοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς».

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «όραμα των αγωνιστών της Αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ το επάγγελμα του πολιτικού. Οι αγωνιστές πρόσφεραν και θυσίαζαν και την ίδια τους τη ζωή υπέρ του συνόλου», τονίζει και συμπληρώνει «αν πρόθεση όλων αυτών είναι όντως να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει το λαό στην εξουσία, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, χωρίς να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις καθαρές, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποκαθάρει την ατμόσφαιρα του πολιτικού σκηνικού, η οποία μολύνεται από τις αναθυμιάσεις του βόρβορου που δημιουργείται από τους επαγγελματίες πολιτικούς».

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή δήλωσή του ο ευρωβουλευτής είχε αποδοκιμάσει έντονα τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη που άφηναν υπαινιγμούς για δωροδοκίες βουλευτών που θα ψήφιζαν υπέρ της εκλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας. Οι δύο βουλευτές αποδοκιμάστηκαν και με επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια