Ελλάδα

Ευ. Βενιζέλος: "Σημαντικό βήμα από τον πρωθυπουργό"

«Είναι ανάγκη να επικρατήσει η εθνική σύνεση, αν δεν μπορεί να επικρατήσει η συναίνεση», ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να συγκροτηθεί στη συνέχεια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, επανέλαβε τη θέση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι πλέον αναμένει υπεύθυνη στάση από την αντιπολίτευση «που δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε: «Χαίρομαι γιατί η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού κινείται στο πλαίσιο αυτό. Και τώρα περιμένουμε την ανταπόκριση από τη μεριά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά φυσικά και των ανεξάρτητων βουλευτών».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι «η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές, όχι στο τέλος της τετραετίας, νωρίτερα, εφόσον διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί το νέο πλαίσιο, καθαρίσει ο ορίζοντας, με θωρακισμένους και ανανεωμένους τους συνταγματικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται  στα δεδομένα της νέας εποχής».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «οι πολίτες πρέπει οι ίδιοι να προστατεύσουν τα επιτεύγματα και να σεβαστούν τις θυσίες τους». «Και μπορούν, μετά από κάποιους μήνες, όταν θα έχουμε διαμορφώσει αυτό το ισχυρό πλαίσιο, να κάνουν την επιλογή τους την πολιτική, με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο, αξιολογώντας προτάσεις και συμπεριφορές των τελευταίων πέντε ετών. Αλλά πρέπει αυτό να γίνει με τους Έλληνες πολίτες να προσδοκούν το καλύτερο, χωρίς να διακινδυνεύουν το χειρότερο», πρόσθεσε.

«Άρα», συνέχισε, «έχουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο το είχαμε προαναγγείλει και τονίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και περιμένουμε αυτό να αποκτήσει υπόσταση μέσα από την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, που δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα».

Σχόλια