default-image

"Προεκλογική" ομιλία Τσίπρα από την Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα
"Προεκλογική" ομιλία Τσίπρα από την Αλεξανδρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η βουτηγμένη στις αμαρτίες διαπλοκή κλονίζεται.  Η πολυπλόκαμη διαφθορά, κλονίζεται. Η συγκυβέρνηση που κρατάει στη ζωή το σάπιο σύστημα και κλέβει το ψωμί από το τραπέζι εν ονόματι των μνημονίων τελειώνει" είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη και ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη ο κύριος Τσίπρας - που μίλησε πριν από το διάγγελμα Σαμαρά - τόνισε: "Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής. Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής. Και σύμπτωση! Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες".

Δεν κρίνεται η εκλογή του προέδρου, αλλά αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και τα πολλαπλά διλήμματα που προκύπτουν από την προεδρική εκλογή: " Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη.  Αν θα περικοπούν κι άλλο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.  Αν δηλαδή από συντάξεις πείνας γίνουν συντάξεις ξαφνικού θανάτου.   Αν θα επιβληθεί ο νέος ΦΠΑ σε φάρμακα, νησιά, ξενοδοχεία.  Αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αν η βαρβαρότητα αναδειχτεί σε ολοκληρωτικό εργασιακό καθεστώς.   Κρίνεται το σήμερα και το αύριο της χώρας. Κρίνεται η δημοκρατία μας", συμπλήρωσε

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών από το εξωτερικό είπε: "Ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει  για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κατάινεν δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο Μοσκοβισί -που μία μέρα πριν την πρώτη ψηφοφορία είχε έρθει να στηρίξει την κυβέρνηση, άλλαξε τροπάρι και δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Ο Παντοάν δηλώνει ότι είναι υπερβολές όλα αυτά τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα και ο γνωστός  Όλι Ρεν ότι δεν έχει καμία διάθεση παρέμβασης στα εσωτερικά μας".

Σειρά, πήρε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στις περίφημες-οπως τις χαρακτήρισε- αγορές. "Η έκθεση της J.P Morgan αναφέρει πως το πιθανότερο είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το κούρεμα του χρέους, και προβλέπει ως πιθανότερη εκδοχή την ευόδωση των διαπραγματεύσεων. Γιατί; Γιατί απλούστατα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια υποτέλειας, θα γίνουν πραγματικές και σκληρές διαπραγματεύσεις" είπε.

«Μόνο εδώ υπάρχει το τρίγωνο της αμαρτίας»

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε ότι μόνο εδώ στην Ελλάδα "υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα", για να εξηγήσει πως είναι "Ένα σύστημα που με  δημόσιο χρήμα παράγει την ενημέρωση που το συμφέρει, μία ενημέρωση που προσπαθεί να επιβάλλει  την πολιτική που την συμφέρει και μία  πολιτική που δουλεύει για να παράγεται περισσότερο χρήμα. Για λίγους και εκλεκτούς".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News