default-image

Ανεβασμένα ποσοστά της ΝΔ και έντονη πόλωση

Ελλάδα
Ανεβασμένα ποσοστά της ΝΔ και έντονη πόλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το... καθημερινό μπαράζ δημοσκοπήσεων συνεχίζεται και οι δύο που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά αλλά τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει έδαφος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά... μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ακταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον "Τύπο της Κυριακής".

Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 27,1% (26,4), ακολουθεί η ΝΔ με 23,7% (21,1%), το Ποτάμι με 5,8% (5,8%), το ΚΚΕ με 5,3% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,6% (4,1%), η Χρυσή Αυγή με 4,4% (5,1%), οι ΑΝΕΛ με 2,8% (3%). Εκτός Βουλής αν γίνονταν οι εκλογές θα έμενε η ΔΗΜΑΡ.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται είναι 16,2% (17,9%).

Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 77,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν είχαμε τώρα εκλογές θα τις κέρδιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξης Τσίπρα στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός". Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 46% έναντι 32,8% του κ. Τσίπρα.

Ακόμη πιο μικρή εμφανίζει την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δημοσκόπηση της Interview (η οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, έχει να δημοσιεύσει δημοσκόπηση από το... 2010) για το Βεργίνα TV.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 27,5%, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ προσεγγίζει το 25%. Η δημοσκόπηση έγινε δύο ημερών μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει πανελλαδικό εύρος.  

Τα ποσοστά των κομμάτων που δίνει έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 27,5%

ΝΔ 25%

ΚΚΕ 5.2%

ΠΑΣΟΚ 5.1 %

Χ.Α 4.5%

ΠΟΤΑΜΙ 4.5%

ΑΝ.ΕΛ 1.8%

ΔΗΜΑΡ 0,9%

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News