Ελλάδα

Ανασκευάζει η Χρ. Γιαταγάνα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Μετά την απειλή των ΑΝΕΛ με μηνύσεις, η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) Χρυσούλα Γιαταγάνα επιχείρησε να "μαζέψει" ορισμένα από όσα είπε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφων, ότι δηλαδή η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη μπορεί να είναι και στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου και ότι ο Αποστολόπουλος παραμένει μέχρι και σήμερα συνεργάτης του κ. Καμμένου.

Σε γραπτή δήλωσή της η κ. Γιαταγάνα αναφέρει ότι ουδέποτε υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» ούτε γνωρίζει εάν σήμερα ο κ. Αποστολόπουλος παραμένει συνεργάτης του κ. Καμμένου.

«Με αφορμή δημοσιεύματα και ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα, θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δε γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο κ. Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου».

Κουίκ: «Με ικανοποίηση διαβάσαμε τις δηλώσεις Γιαταγάνα»

Έπειτα από τη νέα ανακοίνωση της κυρίας Γιαταγάνα ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ανέφερε πως οι ΑΝΕΛ διάβασαν με ικανοποίηση τις δηλώσεις με τις διευκρινίσεις-διαψεύσεις που έδωσε η βουλευτής, «σε όσα πρωταρχικά τής αποδόθηκαν».

Ολόκληρη η δήλωση Κουίκ: «Με ικανοποίηση διαβάσαμε τις δηλώσεις της συναδέλφου Χρυσούλας Γιαταγάνα με τις διευκρινίσεις-διαψεύσεις που έδωσε, σε όσα πρωταρχικά της αποδόθηκαν. Συνεπώς από προηγούμενη ανακοίνωσή μας παύει να ισχύει το κομμάτι που την αφορά, αλλά ισχύουν στο ακέραιο όσα είπαμε για τον Γ. Αποστολόπουλο».

Γιαταγάνα: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να γυρίσω στους ΑΝΕΛ»

Το πρωί του Σαββάτου, την εκτίμηση πως η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη μπορεί να είναι και στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου έκανε η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ο κ. Αποστολόπουλος είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου. «Τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Έλληνες», ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας ότι δεν είχε ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο.

Οργισμένη απάντηση από ΑΝΕΛ

Απάντηση στις δηλώσεις τις Χρυσούλας Γιαταγάνα εξέδωσαν αμέσως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέφεραν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ανεξάρτητης (προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ) βουλευτού, και ότι ο κ. Αποστολόπουλος «αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την άνοιξη του 2013».

«Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίστηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σχόλια