Ελλάδα

"Δεν αλλάζει υποψήφιος στην 3η ψηφοφορία", λέει ο Μητσοτάκης

Ένα ενδεχόμενο που κυκλοφόρησε έντονα και ως φήμη τα τελευταία 24ωρα διέψευσε κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δήλωσε ότι δεν τίθεται καν το ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν τον έχει πείσει ότι θα ήταν κατάλληλος για τη θέση.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να ψηφίσουν τον κ. Δήμα.

«Δεν αντιλαμβάνονται πού οδηγείται η χώρα; Πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται και οι ίδιοι», είπε, προσθέτοντας πως αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές η προεκλογική περίοδος θα αρκούσε για να «δυναμιτίσει όλη την πρόοδο που έχει υπάρξει στην οικονομία».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα όσα ανέφεραν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να ριχθεί ο πολιτικός διάλογος «στο βόθρο». Πρόσθεσε ότι πρέπει και τα κόμματα, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να επιδείξουν «ευθύνη» να μην περιλάβουν τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη στα ψηφοδέλτιά τους.

Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ σενάριο αντικατάστασης Δήμα από Κουβέλη

Στη διάψευση του σεναρίου περί αντικατάστασης του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα από τον Φώτη Κουβέλη προχώρησε το Σάββατο η ΔΗΜΑΡ.

Όπως δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρ.Μαχαίρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Ο κ. Μαχαίρας έλαβε σαφείς και διακριτικές αποστάσεις και από την κοινή δήλωση των Βουδούρη-Παραστατίδη που άφησαν υπαινιγμούς περί χρηματισμού συναδέλφων τους ανεξάρτητων βουλευτών, σημειώνοντας: «Άλλο πολιτική διαφωνία, άλλο διαφορετικές πολιτικές απόψεις και άλλο πολιτικός κανιβαλισμός».

Σχόλια