default-image

Γ. Παπανδρέου: "Μπορεί και τώρα να εκλεγεί ΠτΔ"

Ελλάδα
Γ. Παπανδρέου: "Μπορεί και τώρα να εκλεγεί ΠτΔ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον του τόπου, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και επανέφερε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση. Ωστόσο έκανε λόγο για την ανάγκη ένος νέου ξεκινήματος, μιας νέας αρχής, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που οργανώνει το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, ενώ  για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο που έγινε την περίοδο 2009-2011 και να μην αφήνουν άλλους να το καπηλεύονται, ενώ καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι έκρυψε την αλήθεια και δημιούργησε πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Κίνημα»

Ακόμη ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες και σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η Ελλάδα, χρειάζεται ένα Κίνημα πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών.

«Ο πολιτικός μας χώρος, ο χώρος της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά».

Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα.Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση».

«Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό το Κίνημα προοδευτικών αξιών πρέπει να αναβιώσουμε και στην Ελλάδα» τόνισε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Πεταλωτής, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Ηλίας Βλαχόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News