Ελλάδα

ΣτΕ: Παγώνει τις μετεγγραφές σε Αριστοτέλειο και Μετσόβιο

Προσωρινή απόφαση σύμφωνα με την οποία "παγώνουν" οι μετεγγραφές φοιτητών σε Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, η διαταγή αυτή, εκδόθηκε "προς αποτροπή ανεπανόρθωτης βλάβης στη λειτουργία των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων λόγω του μεγάλου αριθμού των μεταγραφών" και ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή Αναστολών.

Συγκεκριμένα, με τη διαταγή του κ. Ρίζου, «παγώνουν» οι δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν: α) σ«την ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και

β) σ«την ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών (καθηγητές).

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι όσο οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας όσο και οι σχετικοί νόμοι που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και για το λόγο αυτό πρέπει να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο.

Η προσφυγή των ΑΕΙ αναμένεται να συζητηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σχόλια