Ελλάδα

Γεωργιάδης: κινδυνολογία και... πρόταση βόμβα προς ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε και σήμερα τις δηλώσεις ακατάσχετης κινδυνολογίας, επιβεβαιώνοντας ότι η "γραμμή" της ΝΔ για ρίξιμο των τόνων δεν αφορά... όλα τα στελέχη της παράταξης, ωστόσο την ίδια ώρα ρίχνει και μια βόμβα: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει έστω και την τελευταία στιγμή Πρόεδρο που μπορεί να εκλεγεί, ο πρωθυπουργός θα το σκεφθεί, είπε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, ξεκαθαρίζοντας πως όσα λέει είναι η προσωπική του άποψη, μίλησε για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Σταύρου Δήμα και αλλαγής υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και επισήμανε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε έστω και τώρα υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πολύ σοβαρά θα δεχόταν να το συζητήσει.

«Φαντάζομαι ότι αν πρότεινε έστω και τώρα πρόσωπο-υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πολύ σοβαρά θα δεχόταν να το συζητήσει. Αν δει ότι υπάρχει ένα πρόσωπο και το άθροισμα των βουλευτών τον εκλέγει, φαντάζομαι ότι θα το σκεφτόταν καθένας πολύ σοβαρά. Μιλάω προσωπικά, ως προσωπική άποψη, και δεν τη φορτώνω στον Σαμαρά ούτε στη ΝΔ. Αλλά φαντάζομαι ότι έχουμε πλήρη συνείδηση του κινδύνου στον οποίο θα μπει η χώρα από την επομένη της μη εκλογής Προέδρου και φαντάζομαι ότι ο Σαμαράς, ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, εάν είχε τέτοιου είδους πρόταση στα χέρια του που θα έβγαζε Πρόεδρο, θα τη σκεφτόταν σοβαρά».

Βεβαίως ο βουλευτής της ΝΔ, δεν σταμάτησε σε αυτό, αλλά επιδόθηκε και στην αγαπημένη του καταστροφολογία, την οποία η ηγεσία της κυβέρνησης προσπαθεί να "περιορίσει". Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε πως η προσωπική του άποψη είναι ότι «η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί. Να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Μας το λένε οι διεθνείς οίκοι, ο Στουρνάρας, ο Γιούνκερ, η Wall Street Journal, η Capital, η Bank of America-Merryll Lynch, οι Financial Times, οι New York Times... Όλοι! Δεν τα λέει μόνο στη Βουλή ο Γεωργιάδης. Η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί. Θα καταστραφεί! Γιατί; Διότι την ώρα που πάει να φύγει από την κρίση, εμείς πάμε και κάνουμε την πράξη που είναι ό,τι χειρότερο για μια οικονομία. Τι; Βάζουμε αβεβαιότητα. Θέλετε να είμαστε όλοι υποκριτές; Να λέμε ότι δεν θα καταστραφεί η οικονομία; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Θα γίνει αυτό αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί θα μπει η χώρα σε παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα. Η χώρα δεν έχει περιθώριο να μπει σε πολιτική αβεβαιότητα».

Σχόλια