default-image

Απρόσμενη συνάντηση Τσίπρα-Προβόπουλου

Ελλάδα
Απρόσμενη συνάντηση Τσίπρα-Προβόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη συνάντηση στη Βουλή είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Το αίτημα για τη συνάντηση, υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ενώ η ανταπόκριση του κ. Προβόπουλου ήταν άμεση.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Προβόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στο τραπεζικό σύστημα, ζητήματα που έχει διαχειριστεί στο παρελθόν ο κ. Προβόπουλος σε συνεργασία με την τρόικα και γνωρίζει καλά το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η εμπειρία του κ.Προβόπουλου από το 2012 σχετικά με τις εκροές κεφαλαίων και καταθέσεων, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποίες προϋποθέσεις να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνον ώρες μετά τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που έκανε λόγο για μείωση της ρευστότητας στην αγορά, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News