default-image

Νέα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Κρήτη
Νέα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το "Βοήθεια στο Σπίτι" συνεχίζει, αναβαθμίζεται και εντάσσεται στην Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη. Το σχέδιο για την αυτόνομη διαβίωση των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων της Εθνικής Στρατηγικής προβλέπει το σημαντικό ρόλο του προγράμματος στην πρόληψη ένταξης σε ιδρύματα αλλά, για πρώτη φορά, τον ακόμη σημαντικότερο ρόλο, στην αποϊδρυματοποίηση».

Τα παραπάνω τόνισε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου ξεκινώντας την ομιλία του στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", που πραγματοποιήθηκε χθες (15.12.2014) στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης ο κ. Κεγκέρογλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενημέρωσε τους συνέδρους τόσο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και προβλέπουν τη συνέχιση και την αναβάθμιση του προγράμματος, αλλά και για τις επόμενες ενέργειες που στοχεύουν στην επεξεργασία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει:

1. Τα νέα κριτήρια ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα, ΑμεΑ, ανήμπορων, ανασφάλιστων και ηλικιωμένων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες τους.

2. Την απρόσκοπτη και εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση για να μην παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη πληρωμή των εργαζομένων.

3. Τις διαδικασίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων.

4. Την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού (αυτοκίνητα κ.λπ.).

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε επίσης πως «έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος με χρηματοδότησή του:

1. Για συνταξιούχους και ασφαλισμένους από το ασφαλιστικό σύστημα

2. Για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο έχουν ήδη εγγραφεί τα αντίστοιχα ποσά».

Τέλος ανακοίνωσε  τη δημιουργία της Μονάδας Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", για το συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων στην υλοποίησή του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμισμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους, ανήμπορους και ΑμεΑ χωρίς διακοπή και χωρίς την ανάγκη νέων παρατάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News