default-image

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Κρήτη
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων.

Το ενδιαφέρον για εισαγωγή στο ΕΑΠ και φέτος ήταν αυξημένο αφού έγιναν 39.589 αιτήσεις υποψηφίων για συμμετοχή στα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα που θα προσφέρει το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ.

Οι 25.618 αιτήσεις έγιναν για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ενώ για τα προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ έγιναν 13.964 αιτήσεις. Ο αριθμός των αιτήσεων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που έγιναν φτάνει τις 61 ενώ ο αριθμός των αιτήσεων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού ΤΕΙ με προσωποπαγή θέση και εργαστηριακών συνεργατών που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης έφτασε τις 375.

Απευθείας εισάγονται στο ΕΑΠ όσοι έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα "Περιβαλλοντικός Σχεδιασµός Πόλεων και Κτιρίων Γ" αφού έγιναν για 6 θέσεις ισάριθμες αιτήσεις και επίσης στο πρόγραμμα "Τεχνολογία Υλικού και Λογισµικού Β", όπου για τις 9 θέσεις υποβλήθηκαν μόλις 2 αιτήσεις.

Οδηγίες προς επιτυχόντες-επιλαχόντες

Οδηγίες για τους επιτυχόντες (κατηγορία Α) και επιλαχόντες (κατηγορία Β) στην ηλεκτρονική κατάταξη των υποψηφίων φοιτητών σε 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, που προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, δίδει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο:

«Οι αρχικώς επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες (υποψήφιοι των κατηγοριών Α και Β της γενικής κατηγορίας υποψηφίων) καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. www.eap.gr στο διαδίκτυο αμέσως μετά την κλήρωση, ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους (www.eap.gr / ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ). Καλούνται επίσης οι επιλεγέντες και επιλαχόντες (κατηγορίες Α και Β), με δική τους ευθύνη, να αντλήσουν από το διαδίκτυο όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή τους έντυπα, να τα συμπληρώσουν και να τα αποστείλουν στο Ε.Α.Π. με συστημένη επιστολή το αργότερο έως και τις 16 Ιανουαρίου 2015 (αποκλειστική προθεσμία, σφραγίδα ταχυδρομείου ή μέσω courier).

Συγκεκριμένα:

• Οι ανήκοντες στην Κατηγορία Α θα πρέπει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2015 να καταβάλουν την οικονομική τους συμμετοχή και να στείλουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους και το αντίγραφο κατάθεσης στην Τράπεζα ή την ηλεκτρονική αναφορά επιτυχούς συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση που επιλέξουν να καταβάλουν την οικονομική τους συμμετοχή μέσω πιστωτικής κάρτας MASTERCARD ή VISA.

• Οι ανήκοντες στην Κατηγορία Β θα πρέπει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2015 να στείλουν τα δικαιολογητικά τους χωρίς να καταθέσουν χρήματα σε αυτή τη φάση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ στο διαδίκτυο στις 6 Μαρτίου 2015, για να δουν τον πίνακα των υποψηφίων Κατηγορίας Β οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Ε.Α.Π. και, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καλύπτουν ακριβώς τα κενά από την Κατηγορία Α, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής τους.  

• Οι ανήκοντες στην κατηγορία Γ (όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι) θα πρέπει στις 24/04/2015 να επισκεφτούν με δική τους ευθύνη την ιστοσελίδα του ΕΑΠ για περισσότερες πληροφορίες. Οι ανήκοντες στην κατηγορία αυτή έχουν πιθανότητα εγγραφής εάν συντρέχουν και γι' αυτούς οι προϋποθέσεις του Ε.Α.Π. και υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν κενές θέσεις από τις κατηγορίες Α και Β, τόσες που να φτάνουν τον αύξοντα αριθμό κατάταξης κάποιου από την κατηγορία Γ.

Η άντληση των απαραίτητων εντύπων για την υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου (www.eap.gr/ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ).

Όσοι υποψήφιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την αναζήτηση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης καθώς και για την άντληση των απαραίτητων για την εγγραφή τους εντύπων, θα μπορούν να εξυπηρετούνται  έως και τις 16 Ιανουαρίου 2015 και από τα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών, Δευτέρα ως Παρασκευή, από 09:00 ως 19:00».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News