default-image

Στην Αθήνα ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί

Οικονομία
Στην Αθήνα ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων, μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο επίτροπος από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - παρουσία του οποίου θα επισκεφθούν έργα του Μετρό - Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η ατζέντα του Π. Μοσκοβισί δεν περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που χαρακτηρίστηκε «απίστευτο» από συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian για την επίσκεψη του επιτρόπου οικονομικών στη χώρα μας σύμφωνα με το in.gr.

Αναλυτικά, στις 3 μετά το μεσημέρι ο κ. Μοσκοβισί είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ακολούθως, ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό "Αγία βαρβάρα" παρουσία του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του προέδρου της Αττικό Μετρό Χρήστου Τσίτουρα.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και αμέσως (18:30) μετά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα παραστεί σε πρόγευμα εργασίας (8:30) με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Θα ακολουθήσει (9:45) κατ' ιδίαν συνάντηση του επιτρόπου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (12:00) στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News