default-image

Προβληματισμός για κρούσματα βίας από την "Δέλτα"

Ελλάδα
Προβληματισμός για κρούσματα βίας από την "Δέλτα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντονο προβληματισμό προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ. τα κρούσματα αδικαιολόγητης βίας από μέλη της ομάδας Δέλτα και πλέον γίνονται σκέψεις για την κατάργησή της.

Η ανησυχία για την αποκλίνουσα συμπεριφορά αστυνομικών στις λεγόμενες «ειδικές δυνάμεις» εστιάζεται στην ομάδα Δέλτα, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι χρόνια για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Και μάλιστα ο προβληματισμός εντάθηκε μετά από τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα έπειτα από την πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου, με στρατηγό της αστυνομίας να ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση για κατάργηση της ομάδας, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Η σκέψη του ήταν να απορροφηθούν οι άνδρες της Δέλτα σε άλλες υπηρεσίες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από την Εξαρχείων άνδρας της ομάδας Δέλτα σηκώνει αδικαιολόγητα το γκλομπ του και το δείχνει προκλητικά προς τους συγκεντρωμένους, χωρίς να έχει προηγηθεί ένταση.

Σε άλλο βίντεο, άλλος άνδρας της ομάδας διαπληκτίζεται με άτομο που βρίσκεται μέσα σε ταβέρνα καλώντας τον, «αν είναι άνδρας», να βγει έξω, ενώ την ίδια ημέρα δύο δημοσιογράφοι και ένας φωτορεπόρτερ χτυπήθηκαν από αστυνομικούς της υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News