default-image

Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάψευση των σεναρίων περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχουν ήδη γίνει συνομιλίες - και δη σε προχωρημένο στάδιο - ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, για κοινή κάθοδο στις εκλογές, με τη συνεργασία να επιταχύνεται λόγω του ενδεχομένου να γίνουν πρόωρες εκλογές αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαχαίρας χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως «σενάρια πολιτικής φαντασίας» και ξεκαθάρισε πως: «Συζητήσεις γίνονται στο φως, και όχι κάτω από το τραπέζι».

Μιλώντας στο "Σκάι" ο κ. Μαχαίρας δήλωσε πως δεν υπάρχει καν προγραμματισμένη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα-Κουβελη και κατέληξε λέγοντας πως οι συζητήσεις που γίνονται με το ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν την οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. «Την εκλογική τακτική θα τη διαμορφώσουμε με βάση την αυτονομία του κόμματος» τόνισε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήδη βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει πρόθεση να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματός του να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σενάριο θέλει, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News