Ελλάδα

Μία νεκρή από την καραμπόλα 35 οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας

Μία γυναίκα νεκρή, 2 πολυτραυματίες σε σοβαρή κατάσταση και πέντε με ελαφρά τραύματα, είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Όλοι οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έθεσε επίσης σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας και τα νοσοκομεία Ερυθρός και Θριάσειο στην Αθήνα.   

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν 8 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στην καραμπόλα συμμετείχαν συνολικά 30 αυτοκίνητα και ένα πούλμαν με μαθητές, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Η καραμπόλα τουλάχιστον 35 οχημάτων σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο 60ο χλμ. στο ύψος του Σχηματαρίου, σε σημείο που γίνονταν έργα, σύμφωνα με το imerisia.gr. Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, ενώ τα περισσότερα οχήματα ήταν ΙΧ επιβατικά. Στην περιοχή έβρεχε και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο ατύχημα.

Για εικόνες που παραπέμπουν στο πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό τον περασμένο Οκτώβριο κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο lamiareport.gr: «Τα αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει να είναι περισσότερα από 30 αυτοκίνητα. Τουλάχιστον δυο νταλίκες και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ...».

Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω της βροχόπτωσης φαίνεται πως αποτέλεσε την πιθανότερη αιτία του τραγικού δυστυχήματος.

Ορισμένοι από τους οδηγούς που βγήκαν σώοι από τα αυτοκίνητά τους, δήλωσαν πως είδαν αυτοκίνητα να φρενάρουν και να στριφογυρίζουν στο δρόμο μπροστά τους, δευτερόλεπτα πριν να αρχίσουν οι συγκρούσεις. Περιγράφοντας, μάλιστα, τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, είπαν ότι υπήρξαν αυτοκίνητα που εκσφενδονίστηκαν και πέρασαν πάνω από άλλα αυτοκίνητα.

Στο οδόστρωμα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα βρίσκονταν διάσπαρτα αυτοκίνητα κατεστραμμένα και πολλά που είχαν μεταμορφωθεί σε άμορφη μάζα, όπως έδειξαν οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ένα από τα ΙΧ είχε σφηνωθεί ανάμεσα σε ένα λεωφορείο και ένα άλλο όχημα.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Σχόλια