Ελλάδα

Λαπαβίτσας: "Να έχουμε και plan B για την δραχμή"

Δεν θεωρεί "ταμπού" το θέμα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα ο Κώστας Λαπαβίτσας, που δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια και χρειάζονται πολλές εναλλακτικές έτοιμες σε τυχόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και τέσσερα διαφορετικα και εναλλακτικά πλάνα», δήλωσε ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας  στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ.Λαπαβίτσας πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. 'Ενα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό».

Παράλληλα ο κ. Λαπαβίτσας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια και το θέμα είναι πως θα βγεί η χώρα από το τέλμα. Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι οι αγορές θα αντιδράσουν και ήδη αντιδρούν. Ήταν αναμενόμενο και είναι αναμενόμενο να αντιδράσουν οι αγορές είπε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Σχόλια