Ελλάδα

Παρέμβαση Ζ.Κ.Γιούνγκερ για τις εκλογές

Με μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα, ανά χείρας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεοπτικό debate της αυστριακής τηλεόρασης. Δεν έκρυψε την προτίμησή του για το ποιον θα ήθελε στη θέση του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και ποιον θα προτιμούσε να είναι νικητής σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

''Πιστεύω πως οι Έλληνες, που έχουν περάσει πολύ δύσκολα, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για τη χώρα τους και την Ευρωζώνη, ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω ακραίες δυνάμεις να αναλάβουν τη διακυβέρνηση''.

Στο σημείο αυτό πιέστηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να κάνει σαφές αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ «ακραία δύναμη», αλλά εκείνος απάντησε με... ντρίπλα: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν το μάτι και την καρδιά τους στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Για να συμπληρώσει με νόημα: «Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές πρέπει να έχει κατά νου αυτά τα πρότυπα, να ανταποκρίνεται σε αυτά.
Δεν θα αναφερθώ στο ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά θα προτιμούσα οικεία πρόσωπα να αναδειχθούν».


Μια αναφορά που στο EuObserver ακούστηκε σαν μια κίνηση συμπαράταξης στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα.

Πηγή : iefimerida.gr

Σχόλια