Ελλάδα

Διευθύνουσα σύμβουλος στο «The NatureConservancy» η Μ. Δαμανάκη

Στην ηγεσία του Οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος NatureConservancy εντάσσεται, ως Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος, αρμόδια για τους ωκεανούς, η Μαρία Δαμανάκη, μέχρι πρότινος επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.

«Πιστεύω ότι η Μαρία θα ηγηθεί με επιτυχία της παγκόσμιας ομάδας μας για τους ωκεανούς και του τομέα προστασίας της φύσης γενικότερα» δήλωσε ο Μάρκ Τέρσεκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του NatureConservancy, προσθέτοντας: «Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές ικανότητές της και τη διεθνή αναγνώρισή της».

 «Η ένταξή μου στο TNC αποτελεί για μένα μία πρόκληση και μία ευκαιρία. Οι ωκεανοί και οι θάλασσες ήταν πάντα το υπόβαθρο της ζωής μου, από τη γέννησή μου σε ένα νησί της Μεσογείου -την Κρήτη- μέχρι τον διορισμό μου ως Ευρωπαίας επιτρόπου για τις θάλασσες» δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη. «Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία αυτού που αποτελεί το 71% της επιφάνειας του πλανήτη και τη βαθύτερη μνήμη της γης και της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανυπομονώ να συμβάλω στα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε στηριγμένοι στην επιστήμη» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το imerisia.gr, ο οργανισμός «The NatureConservancy» (TNC) ιδρύθηκε το 1951 και είναι μία από τις μεγάλες διεθνείς οργανώσεις προστασίας της φύσης.

Απασχολεί περισσότερα από 4.500 άτομα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Δαμανάκη θα έχει ως έδρα το γραφείο του οργανισμού στο Λονδίνο.

Σχόλια