default-image

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ελλάδα
Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος μπορεί να έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να γίνει... Ιφιγένεια, όμως ενόψει προεδρικής εκλογών, εθνικών εκλογών και λοιπών εξελίξεων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, με βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραπέμπεται, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με ψήφους 4 εναντίον 1, για νοθεία εγγράφου και απόπειρα απιστίας, ενώ απαλλάσσεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας τα τρία συγγενικά του πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο είχε εισηγηθεί με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη. Ο κ. Πλιώτας είχε ζητήσει την παραπομπή και των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ως συμμέτοχων.

Ο πρώην υπουργός πάντως μετά την απολογία του είχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News