Ελλάδα

Αυτοτέλης η ΔΗΜΑΡ, δεν ψηφίζει Δήμα για Πρόεδρο

Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν πρόκειται να "αφομοιωθεί" από τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή είναι η απόφαση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, που επανεβαιώθηκε σήμερα.

Την απόφαση να μην ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επαναβεβαίωσε η Αγίου Κωνσταντίνου, κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι ο υποψήφιος που υπέδειξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα συγκεντρώσει τους 180, ως εκ τούτου οδεύουμε σε εθνικές εκλογές.

Με τη συνεδρίαση να γίνεται στη σκιά τόσο της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των σεναρίων περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής της Αγίου Κωνσταντίνου μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας αναφορικά με τα περί αυτοδιάλυσης.

«Η Δημοκρατική Αριστερά ήταν και θα παραμείνει παρούσα με οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια» είπε κατά την εισήγησή του στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης.

«Η όποια εκλογική τακτική θα γίνει από όρους αυτονομίας και δεν υπάρχει περίπτωση να διαχυθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, διαβεβαιώνοντας επιπλέον πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο Φώτης Κουβέλης υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων τα μέλη και των δύο οργάνων προχώρησαν σε επίκληση των συνεδριακών αποφάσεων για καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα, ενώ ο γραμματέας της ΚΕ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενημέρωσε για τις επαφές με ΣΥΡΙΖΑ και οικολόγους.

Σχόλια