default-image

Ψηφίζουν οι καθηγητές του νομού Ηρακλείου

Κρήτη
Ψηφίζουν οι καθηγητές του νομού Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια του νομού Ηρακλείου, καθώς οι καθηγητές θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής ΕΛΜΕ. Της ψηφοφορίας προηγείται γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση των καθηγητών, η οποία ξεκινά στις 9 το πρωί στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Οι καθηγητές οφείλουν να παρακολουθήσουν τη συνέλευση, καθώς: α) είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουν συνδικαλιστική άδεια και β) ποτέ τα προβλήματα του κλάδου δεν ήταν τόσα πολλά. Εκτός από την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, έχουμε αύξηση των μετεξεταστέων, κενές θέσεις καθηγητών λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ., διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών...

Αμέσως μετά το πέρας της συνέλευσης, υπολογίζεται γύρω στις 12 το μεσημέρι, αρχίζει η ψηφοφορία, η οποία θα διαρκέσει ως τις 7 το απόγευμα. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα βγει αργά το βράδυ, όμως η πρώτη έκπληξη των φετινών εκλογών σημειώθηκε ήδη. Η "Προοδευτική Ενότητα", δηλαδή η πρώην ΠΑΣΚ, δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο. Η απόφαση για αποχή από τις εκλογές συνοδεύεται από αιχμές εναντίον της απερχόμενης διοίκησης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για συγκεντρωτισμό και για πολιτικές διχασμού των καθηγητών.

Με την "Προοδευτική Ενότητα" να μη συμμετέχει στις εκλογές, περιορίζονται στη ΔΑΚΕ, στο άκυρο ή στο λευκό οι επιλογές των καθηγητών του Ηρακλείου, που τοποθετούν ιδεολογικά τους εαυτούς τους από το χώρο του κέντρου και δεξιότερα. Αντίθετα, πολλαπλές επιλογές θα έχουν την άλλη Πέμπτη οι καθηγητές που ανήκουν ιδεολογικά από το ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα πιο αριστερά.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News