Ελλάδα

ΔΗΜΑΡ: Απόφαση καταψήφισης του Προέδρου της Δημοκρατίας

Κλίμα ενότητος επιχείρησε να εκπέμψει την Τετάρτη το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη, αν και τα στελέχη του αναγνώριζαν εκ των υστέρων ότι η επιλογή της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενδέχεται να την οδηγήσει και στην πολιτική της αυτοκτονία.

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε, σύμφωνα με το kathimerini.gr, ήταν που κατέστησε μαραθώνια την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής από την οποία ανεδείχθη και πάλι ο πλήρης διχασμός του κόμματος μεταξύ όσων στελεχών περιέγραψαν ως μόνη λύση για τη ΔΗΜΑΡ ακόμη και την άνευ όρων προεκλογική της σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσων χαρακτήρισαν όχι μόνον καταστροφικό, αλλά και πολιτικά ατιμωτικό ένα τέτοιο σενάριο, δηλώνοντας ότι δεν προτίθενται να το νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους.

Έτσι το μόνο πεδίο συμφωνίας που ανέκυψε την Τετάρτη, σύμφωνα με το kathimerini.gr, ήταν η επιβεβαίωση της πρόθεσης των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εν προκειμένω δηλαδή τον κ. Στ. Δήμα) ακολουθώντας τη σχετική απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου. Γεγονός που ενέχει βέβαια μείζονα πολιτική σημασία διότι αν δεν προκύψουν διαρροές εκ μέρους των 9 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, η προσπάθεια συγκέντρωσης των 180 ψήφων τις οποίες αναζητεί η κυβέρνηση καθίσταται πλέον πάρα πολύ δύσκολη.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται: "Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία".  ?

Σχόλια