default-image

Ο κουρέας της (προεδρικής) εκλογής...

Ελλάδα
Ο κουρέας της (προεδρικής) εκλογής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο το ξεκάθαρο "όχι" του Μίμη Ανδρουλάκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς εκτιμούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι τυχόν θετική του στάση θα διαμόρφωνε ένα ευρύτερα ευνοϊκό κλίμα σε κεντροαριστερούς βουλευτές να ψηφίσουν για ΠτΔ.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η επιλογή Σταύρου Δήμα έγινε μετά το "όχι" του Μίμη Ανδρουλάκη για πρόωρη εκλογή ΠτΔ, θεωρώντας ότι υποψηφιότητα για αμφίπλευρη διεύρυνση των ψήφων δεν μπορούσε πλέον να προχωρήσει.

Το neakriti.gr αποκαλύπτει όμως και το πρωτοφανές παρασκήνιο των πιέσεων προς το βουλευτή να τοποθετηθεί δημόσια, που περιλάμβανε μέχρι και τον... κουρέα του βουλευτή, που τυγχάνει να είναι κοινός με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε - όπως και η πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου - ότι ο βουλευτής εδώ και δέκα μέρες είχε διακόψει κάθε τηλεφωνική επικοινωνία, επιστράτευσε τον κοινό κουρέα πρωθυπουργού και Μίμη Ανδρουλάκη, προκειμένου να εντοπιστεί ο βουλευτής και να του ζητηθεί μια δημόσια δήλωση υπέρ της εκλογής ΠτΔ.

Ο βουλευτής εντοπίστηκε από τον κουρέα, αλλά η απάντηση που δόθηκε στο πρόσωπο που χρησιμοποιήθηκε ως ενδιάμεσος μέσα από το κουρείο ήταν κάθετη διαφωνία με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Κατόπιν αυτού και πριν ανακοινωθεί το πρόσωπο του Δήμα είχε προηγηθεί και το επίσημο "όχι" του Μίμη Ανδρουλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News