Ελλάδα

Π. Καμμένος: Επιλογή ήττας για τον Αντ. Σαμαρά ο Σταύρος Δήμας

Την εκτίμηση ότι η επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δηλώνοντας ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δήμας δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βουλευτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Δήμας «παραμένει αντιπρόεδρος της Ν.Δ., έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το PSI και ουσιαστικά ενίσχυσε την παραμονή της τρόικας στη χώρα και την καταστροφική πολιτική, που έχει οδηγήσει στην απώλεια της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως «η επιλογή Δήμα ήταν επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά».

Στην ερώτηση γιατί κάνει λόγο για ημέρες του '65, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε:

«Μιλάω γιατί αυτήν τη στιγμή, γίνονται πιέσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο, με πολλά μέσα, τα οποία είναι και παράνομα και εκτός της δημοκρατικής λογικής, είναι εκτός του Συντάγματος. Πιέσεις που είτε έχουν να κάνουν με εκβιασμούς, είτε με προσφορές, είτε, πάντως, με τρόπους, που δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε αποδεκτοί από μία δημοκρατική χώρα».

Ερωτηθείς αν έχει δεχθεί κι ο ίδιος πιέσεις σαν αυτές που περιέγραψε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις. Και δέχομαι καθημερινώς πιέσεις. Με προσφορές απίστευτες. "Βρείτε τα και θα δεις τι θα έχεις", ας πούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να γονατίσουμε».

Για την προέλευση αυτών των πιέσεων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι προέρχονται «από επιχειρηματίες, από φίλους εντός ή εκτός εισαγωγικών. Από παράγοντες. Είναι ξεκάθαρο».

Σχετικά με το αν συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές, ο κ. Καμμένος, τόνισε: «Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη, θα σας έλεγα ναι. Καταρχήν είναι προσφορές οι οποίες, αυτήν τη στιγμή, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να γονατίσουμε, δεν εκβιαζόμαστε».

Στην ερώτηση αν υπήρξε και προσπάθεια εκβιασμού, ο κ. Καμμένος είπε: «Ξεκάθαρα, όταν το ΣΔΟΕ ελέγχει από τους 12 βουλευτές τους 9. Όταν πιεζόμαστε για δήθεν έρευνες σε ανύπαρκτα θέματα. Όταν έχουμε βουλευτές που έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και για τους οποίους έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να διακινήσουν ούτε ένα ευρώ, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εγώ αυτά έχω ζητήσει από τον εισαγγελέα να τα διερευνήσει».

Σχόλια