Ελλάδα

Σε απεργία δίψας προχωρά ο Νίκος Ρωμανός

Σε απεργία δίψας προχωρά από το πρωί ο Νίκος Ρωμανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απεργός πείνας παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις, θεωρεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που του προτάθηκαν και το αίτημά του παραμένει ανικανοποίητο.

 Ύστατες διεργασίες στη Βουλή για εξεύρεση λύσης· το μεσημέρι της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν έκανε δεκτή υπενθυμίζεται και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το αίτημα για άσκηση αναίρεσης της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Πειραιά, με την οποία δεν δόθηκε το πράσινο φως για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις και τα επεισόδια

Παραμένουν στο Δημαρχείο Ηρακλείου οι καταληψίες. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους επισημαίνοντας: δηλώνουμε ότι δεν φεύγουμε μέχρι ο αγώνας αυτός να δικαιωθεί.

Αντίθετα, όπως έχουμε ξαναπεί καλούμε όλους όσοι βιώνουν στο πετσί τους τον ολοκληρωτισμό της εποχής να γίνουν κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης και αγώνα, που με αφορμή τον Νικό Ρωμανό συγκροτείται και εξελίσσεται διαμορφώνοντας μέρα με την μέρα τα δικά του προτάγματα.

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε Χαλάνδρι και Αθήνα από άτομα αλληλέγγυα στο Νίκο Ρωμανό. Συναγερμός στην αστυνομία όταν άγνωστος με τηλεφώνημά του σε ιστοσελίδα και στην Ένωση Συντακτών προειδοποίησε ότι στις 06.00  θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Πανικός και στην οδό Πατησίων στις 5.30 το πρωί, όταν περίπου 10 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που βρίσκονταν στο υπό κατάληψη κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, βγήκαν στον δρόμο και ακινητοποίησαν διπλό αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ.

 Έσπασαν τα παράθυρα του και φώναζαν στους 17 επιβάτες:  «Βγείτε αλλιώς θα σας κάψουμε ζωντανούς».

Ο οδηγός επέδειξε ψυχραιμία, άνοιξε τις πόρτες βγήκε ο κόσμος, ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν στο λεωφορείο βόμβες μολότοφ, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό.

Σχόλια