Ελλάδα

Κακοκαιρία την Ελλάδα, νεκρός ένας οδηγός

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 63χρονος, όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου - Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο όχημα επέβαινε, σύμφωνα με την Αστυνομία, και 64χρονη συγγενής του, η οποία μεταφέρθηκε με συμπτώματα υποθερμίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο είχε διακοπεί νωρίτερα για αρκετές ώρες, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κλειστοί λόγω υπερχείλισης χειμάρρων παραμένουν τις τελευταίες ώρες επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σε ολόκληρο τον νομό.

Στο μεταξύ, ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι σε χωριά του Έβρου, καθώς τα νερά από τον ποταμό έφτασαν στις αυλές τους, ενώ περίπου 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει.

Οι κάτοικοι στα Λάβαρα Έβρου είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι αγρότες σε Σουφλί και Διδυμότειχο βλέπουν τις εκτάσεις τους να καταστρέφονται.

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπου σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σχόλια