Ελλάδα

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού

Απορρίφθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η προσφυγή της πλευράς του Νίκου Ρωμανού για ακύρωση της αρνητικής απόφασης του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες. Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά.

Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην Βουλή και την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, με κεντρικό σημείο το εάν θα υπάρχει ρητή πρόβλεψη για το βραχιολάκι, καθώς κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε τον τερματισμό της απεργίας πείνας την οποία πραγματοποιεί για 30η ημέρα ο Νίκος Ρωμανός.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, o συνήγορος του Νίκου Ρωμανού επισήμανε: «Τα όρια έχουν εξαντληθεί. Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενης. Σιγά - σιγά ο Ρωμανός μάς εγκαταλείπει» και εξέφρασε την ελπίδα η λύση να βρεθεί μέσω της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου.

Ο συνήγορος του απεργού πείνας υπογράμμισε ότι το βραχιολάκι είναι «απόλυτα θετικό βήμα» και θα αποτελούσε διέξοδο για να σωθεί η ζωή του Νίκου Ρωμανού. «Ως υπερασπιστές, εξαντλούμε τα πάντα, δεν έχουμε εμμονές» σημείωσε ο Φρ.Ραγκούσης και απηύθυνε έκκληση στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει λύση, καθώς «έχει τη δυνατότητα να σώσει τον Ρωμανό».

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Διεκδικούμε άμεσα το βραχιολάκι, όχι μετά από ένα χρόνο» και τόνισε ότι θα πρέπει ο κ. Αθανασίου να γίνει συγκεκριμένος στην σχετική πρότασή του. «Όχι γενικότητες, όχι αοριστίες και όχι στις καλένδες. Θα το θεωρήσει κοροϊδία και τότε θα αρχίσει η απεργία δίψας και το τέλος».

Ο κ. Ραγκούσης υπενθύμισε ότι την τροπολογία Αθανασίου, ως έχει, την έχει απορρίψει ο Νίκος Ρωμανός.

Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου, μιλώντας στη Βουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η λύση με το βραχιολάκι για τον Νίκο Ρωμανό. «Ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή» είπε ο κ. Αθανασίου. Μέχρι τότε, ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σε αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

Σχόλια