Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulce: Πέντε μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 5 ποσοστιαίες μονάδες, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27% και η ΝΔ 22%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 6,5% ενώ ακολουθούν με ποσοστό 6% το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1%.

 Άλλο κόμμα επιλέγει το 5% των ερωτηθέντων.

Λευκό/Αποχή επιλέγει το 8% των ερωτηθέντων, ενώ το 9,5% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 24%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 5,5% των ερωτηθέντων, ενώ 10,5% του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία "Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν".Στην ερώτηση "ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;", τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 38% απαντάει "κανέναν από τους δύο".


Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης, το 63% προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 24% της ΝΔ.

Σχόλια