Ελλάδα

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το βλέμμα στον Πρόεδρο

Ακόμη μια συνάντηση, αυτή τη φορά με το βλέμμα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου, θα έχουν σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, δεν αναμένεται σήμερα το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου. 

Το ίδιο υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ανατροπή», προσθέτοντας ότι μαζί με τον κ. Σαμαρά δεν έχουν καταλήξει το όνομα του υποψηφίου Προέδρου.

Όπως ανέφερε, έχει συζητήσει με τον κ. Σαμαρά τα ονόματα και θα καταλήξουν σε πρόταση πολύ σύντομα κι πρόσθεσε ότι το όνομα του υποψηφίου έχει σχέση με το εύρος της προεδρικής πλειοψηφίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεταξύ των ονομάτων που έχουν συζητηθεί υπάρχουν και γυναικεία ονόματα.


Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής ελήφθη αφού εκτιμήθηκε η στάση της αντιπολίτευσης στη συζήτηση του προϋπολογισμού, αλλά και οι εξελίξεις στο eurogroup, το οποίο ήταν ενήμερο του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τις 180 ψήφους που αναζητούνται, ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν, διότι, όπως τόνισε το εθνικό συμφέρον είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης και να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης, ενώ χαρακτήρισε «κωμικά» τα περί «εξαγορών» και «αποστασιών».

Σχόλια