default-image

"Επισπεύδουμε την εκλογή ΠτΔ για τη σταθερότητα της χώρας"

Ελλάδα
"Επισπεύδουμε την εκλογή ΠτΔ για τη σταθερότητα της χώρας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισπεύδουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο "Mega" είπε ότι δεν θα ανακοινωθεί την Τρίτη το όνομα του υποψήφιου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ όπως υποστήριξε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος θα είναι.

«Ελπίζω ότι θα είναι πολιτικό πρόσωπο» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο υποψήφιος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι σύμβολο ενότητας, συναινετικός, μετριοπαθής.

Μάλιστα δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο γυναικείας υποψηφιότητας

Επίσης είπε ότι οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στις 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Δεν θέλουμε να πάει η χώρα σε εκλογές χωρίς να επιτευχθεί η συμφωνία» είπε ο κ. Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το τι ορίζει το Σύνταγμα εάν και στην Τρίτη ψηφοφορία, στις  29 Δεκεμβρίου, δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας  τότε η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες και προκηρύσσονται βουλευτικές εκλογές.

Όπως είπε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, σε αυτό το ενδεχόμενο, μια υπηρεσιακή  κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διαπραγματευθεί αξιόπιστα και γι΄αυτό το λόγο, όπως τόνισε, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αντίθετα σύμφωνα με τον ίδιο εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε υπάρχει καθαρός πολιτικός χρόνος 18 μηνών και σε αυτούς τους 18 μήνες θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές προς όφελος της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News