Ελλάδα

Χ. Αθανασίου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για φοιτητική άδεια με "βραχιολάκι" στον Ρωμανό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στο αμέσως προσεχές μέλλον να μπορέσει ο Ν. Ρωμανός, φορώντας το περίφημο «βραχιολάκι» - εξάρτημα ηλεκτρονικού εντοπισμού, να λαμβάνει άδειες παρακολούθησης μαθημάτων στη σχολή του, άφησε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Χαρ. Αθανασίου υπενθύμισε ότι το μέτρο αυτό με το «βραχιολάκι» αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες (διαγωνισμοί προμήθειας του εξοπλισμού) που έχουν καθυστερήσει εδώ κι καιρό. Και πρόσθεσε ότι όπως κατ' αρχήν εκτιμά, ο απεργός πείνας Ν. Ρωμανός φαίνεται ότι πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει χρήση του συγκεκριμένου μέτρου.

Ως τότε, είπε ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με το kathimerini.gr, κάνει έκκληση στους γονείς του Ρωμανού να ξεκινήσει τα μαθήματα με το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ως γνωστόν, θα νομοθετηθεί αύριο με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Θα φροντίσουμε για τα πιο σύγχρονα μέσα για την εκπαίδευση των κρατουμένων. Η πολιτεία είναι έτοιμη να δώσει σε όλα τα παιδιά στις φυλακές τα εφόδια να σπουδάσουν. Αυτό που κάνει τώρα η πολιτεία είναι το καλύτερο. Δεν έχουμε άλλο τρόπο», είπε ο κ. Αθανασίου, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Κουράκη.

«Ο χρόνος είναι πάρα πολύ λίγος και η κατάσταση πάρα πολύ σοβαρή. Δεν ταυτιζόμαστε με τις πράξεις του, αλλά με το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή. Πρέπει να παρέμβει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουράκης..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια