Ελλάδα

Τρίτη ημέρα απεργίας για τον Γ. Μιχελογιαννάκη

«Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργίας πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενό μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Όσον αφορά τους Σύριους», επισημαίνει στη δήλωσή του ο βουλευτής, «χθες το βράδυ, που παραβρέθηκα στη Βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει στέγη. Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές το οποίο δεν μπορούσε να καλύψει καν στοιχειώδες ανάγκες.

Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα, με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια.

Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι;

Ο κ. Κικίλιας, μετά τις αφόρητες πιέσεις μου, δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει.

Θέλω να δηλώσω ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου.

Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δε σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών.

Τέλος, την κάνω για να δώσω ένα συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή».  

Σχόλια