default-image

FT: Η Ριζοσπαστική Αριστερά φοβίζει τους επενδυτές

Ελλάδα
FT: Η Ριζοσπαστική Αριστερά φοβίζει τους επενδυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά φοβίζει τους παγκόσμιους επενδυτές ομολόγων», δημοσιεύει η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν οι Μάντισον Μάριτζ και  Κάριν Χόουπ, η επικείμενη εκλογή Προέδρου προκαλεί εντεινόμενες ανησυχίες στους επενδυτές, λόγω του ενδεχόμενου να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία από τον Μάρτιο.

Πριν από δύο εβδομάδες, αναφέρει το δημοσίευμα, σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Λονδίνο για να παρουσιάσουν το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος σε μεγάλα funds και τράπεζες, ωστόσο οι συναντήσεις προκάλεσαν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του Γιέργκ Σπόουνερ, αναλυτή του Capital Group, το οποίο διέρρευσε, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται «χειρότερο από τον κομουνισμό» και «ολοκληρωτικό χάος».

«Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση θέλουν να ρευστοποιήσουν τα πάντα στην Ελλάδα» ανέφερε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι ο κ. Σπόουνερ συμμετείχε σε κάποια από τις συναντήσεις, αναγνωρίζοντας πάντως πως άλλα στελέχη του Capital Group ήταν παρόντα. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το σημείωμα δεν εκφράζει τις απόψεις του συνόλου των αναλυτών του, όπως γράφει το in.gr.

Η Ελένη Παπούλα, αναλύτρια της Berenberg, πρόσθεσε: «Η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε αξιόπιστη στην επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου, με βάση τις συζητήσεις μου με ανθρώπους που ήταν παρόντες στις συναντήσεις του κ. Σταθάκη».

Ο ίδιος ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως οι (οικονομικές) θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ «απέκτησαν πλέον διεθνές ακροατήριο που κατανοεί την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε ο ελληνικός λαός να ανακάμψει σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής». «Το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις» ανέφερε.

Αν ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός αποτύχει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 25 βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον προεδρικό υποψήφιο, επισημαίνει το δημοσίευμα, τότε θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, πιθανότερο νικητή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News