Ελλάδα

Στην Αλγερία ο Κάρολος Παπούλιας

Στο Αλγέρι έφτασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η ολιγομελής συνοδεία του το Σάββατο το βράδυ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση του Αλγερινού ομολόγου του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Ο κ. Παπούλιας το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε το Μνημείο των Μαρτύρων της Αλγερινής Επανάστασης και το Μουσείο Αγωνιστών όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε και δήλωσε ότι η επίσκεψή του συμπίπτει με τα 60 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του αλγερινού λαού, την 1η Νοεμβρίου 1954, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δίκαιου αγώνα της Αλγερίας για αυτοδιάθεση και υπήρξε εκ των πρώτων κρατών που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με την ανεξάρτητη Αλγερία το 1962.

Ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και στο μέλλον να επιδεικνύει την αμέριστη συμπαράσταση και τη φιλία της προς τον λαό της Αλγερίας. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Αμπντελμαλέκ Σελάλ, ενώ το απόγευμα είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Το βράδυ ο κ. Παπούλιας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που του παραθέτει ο Αλγερινός Πρόεδρος. Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώνεται τη Δευτέρα οπότε έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί την παλιά πόλη του Αλγερίου (casbah), και νωρίς το απόγευμα επιστρέφει στην Αθήνα.

Σχόλια