default-image

Νεκρός στο διαμέρισμά του ο Μένης Κουμανταρέας

Πολιτισμός
Νεκρός στο διαμέρισμά του ο Μένης Κουμανταρέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας μέσα στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη.

Ο γνωστός συγγραφέας έφερε εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι και οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Το σπίτι δεν έφερε, εξωτερικά, ίχνη παραβίασης, ωστόσο η εικόνα στο εσωτερικό του προδίδει ότι κάποιοι είχαν ψάξει το χώρο και τα προσωπικά του αντικείμενα επιλεκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται σε ανθρώπους που γνώριζε και συναναστρεφόταν το τελευταίο διάστημα.

Εκτιμάται ότι ο θάνατος του Μένη Κουμανταρέα επήλθε περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

Μάλιστα, υπάρχει και μαρτυρία μιας γειτόνισσας του Μένη Κουμανταρέα, η οποία, μιλώντας στο protothema.gr, είπε: «Άκουγα θόρυβο, φασαρία, τον άκουγα να φωνάζει, κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει, αλλά δε φαντάστηκα τι του συνέβαινε. Φανταστείτε πως χτυπούσα το καλοριφέρ για να κάνει ησυχία, επειδή ήταν μεσάνυχτα. Πού να ήξερα ότι ο άνθρωπος καλούσε σε βοήθεια. Είμαι πραγματικά σοκαρισμένη»…

Νεκροψία θα διενεργηθεί τη Δευτέρα, ενώ για την υπόθεση διεξάγεται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

Να σημειωθεί πως μόλις χθες εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Τόπος" το τελευταίο του βιβλίο, η "Αλληλογραφία του με τον Βασίλη Βασιλικό".

Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς της ελληνικής πεζογραφίας.

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Το 1949 αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών - δεν ακολούθησε συστηματικές πανεπιστημιακές σπουδές. Εργάστηκε επί είκοσι χρόνια σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Το 1961 άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό "Ταχυδρόμος", και το 1962 εμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων "Τα μηχανάκια".

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση "18 Κείμενα" και οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη βάσει του νόμου "περί ασέμνου δημοσιεύματος" για το έργο του "Το αρμένισμα", ωστόσο, το 1972 πήρε την υποτροφία RAAD για το Βερολίνο. Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση.

Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Λιούις Κάρολ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ουίλιαμ Φόκνερ και Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1967, για το "Αρμένισμα") και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1976, για τη "Βιοτεχνία υαλικών" και, 2002, για το "Δύο φορές Έλληνας").

Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News