Ελλάδα

Συνέλαβαν άνευ λόγου φοιτητική αντιπροσωπεία

Σε μια επίδειξη απολυταρχισμού και αυθαιρεσίας, αστυνομικές δυνάμεις... συνέλαβαν όλα τα μέλη της ΚΕΔΔΔΕ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση για το Ρωμανό!

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της αστυνομίας προσήγαγαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και ενάντια στο λοκ - άουτ στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με μέλη της Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΔΕ) που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας οι φοιτητές χωρίς να έχουν προκαλέσει κανέναν περικυκλώθηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να μπουν σε κλούβα που τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ. Η ΚΕΔΔΕ και άλλοι φορείς καλούν σε μαζική συμπαράσταση νομικούς, βουλευτές αλλά και απλούς πολίτες.

Τι έγραφε η ανακοίνωση της ΚΕΔΔΕ:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Κάθε δημοκράτης, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αγανακτεί όταν σκέφτεται τη στάση που κρατά η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία απέναντι στο δίκαιο αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Κάθε δημοκράτης, κάθε ελεύθερος άνθρωπος καταλαβαίνει πως δεν είναι μόνο ο Ρωμανός, είναι τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων. Σε αυτά τα δικαιώματα επιτίθεται η κυβέρνηση με την περίφημη ρύθμιση. Σπουδές από τη φυλακή με τηλεδιάσκεψη και κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών: να τι προωθεί.

Και δεν είναι μόνο τα δικαιώματα των κρατουμένων. Είναι τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που δέχονται τη βία του κράτους, στο σχολείο, στη σχολή, στο χώρο εργασίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Παίζει με τη ζωή του νεαρού κρατούμενου και φαίνεται πως επιζητεί σκηνικό έντασης. Προκαλεί την κοινωνία.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όσο έρχεται η κυβέρνηση σε αντίθεση με τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας τόσο οικοδομεί ένα καθεστώς αυταρχικό και κατασταλτικό. Ένα καθεστώς που ανοίγει την πόρτα της φασιστικοποίησης και στραγγαλίζει ακόμα και τις κλασικές αξίες της αστικής δημοκρατίας. Δεν είναι ανοιχτή δικτατορία, τη θυμίζει ολοένα και περισσότερο.

Θα το ανατρέψουν αυτό το καθεστώς και θα το ξεπεράσουν οι δημιουργικές δυνάμεις του λαού. Με μαζικό κίνημα - μέτωπο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας, με μαζική κινητοποίηση και οργάνωση παντού, ο δημοκρατικός λαός θα επιβάλει το δίκιο.

ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Σχόλια