default-image

"Προτεραιότητα της Ε.Ε. μια νέα πολιτική για την μετανάστευση"

Ελλάδα
"Προτεραιότητα της Ε.Ε. μια νέα πολιτική για την μετανάστευση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νόμιμη μετανάστευση, είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν, αλλά και η αντιμετώπιση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης μεταναστών», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση που του ετέθη από τους ευρωβουλευτές Μπάρμπαρα Σπινέλι και Μιλτιάδη Κύρκο, για τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, απάντησε ότι υπάρχει νομοθετικό κενό, καθώς, παρά το σχετικό αίτημα των ελληνικών Αρχών, αρνούνται να υποβάλουν αίτημα χορήγησης ασύλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να υποχρεωθούν να υποβάλουν την εν λόγω αίτηση, έστω κι αν η ανάγκη τους για προστασία είναι προφανής, καθώς η εν λόγω απόφαση είναι καθαρά προσωπική. Ωστόσο επισήμανε ότι οι ελληνικές αρχές παρέχουν σχετική βοήθεια ανθρωπιστικής φύσης (τρόφιμα, νοσοκομειακή περίθαλψη), ενώ δεν πραγματοποιείται καμία επαναπροώθηση Σύρων προς τη χώρα τους, όποιο κι αν είναι το καθεστώς παραμονής τους στην Ελλάδα.

Ο ίδιος επίσης διευκρίνισε ότι αποτελεί υποχρέωση της χώρας η καταγραφή των προσώπων αυτών, μέσω και της λήψης των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, ενέργεια την οποία αρνούνται και κατέληξε λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος τις προτάσεις της για το άσυλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News