Ελλάδα

Παρέμβαση Ν. Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ

Σε σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι δρόμος προς την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών της περιοχής, αφήνοντας δια παντός πίσω τους τα δεινά των προηγούμενων δεκαετιών.

Συγκεκριμένα, ως εισηγητής των σοσιαλιστών για την έκθεση προόδου του Μαυροβουνίου, επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων από πλευράς Μαυροβουνίου αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και επίσης τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής εναντίον της διαφθοράς.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να απευθυνθεί προς τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Poposki, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή προοπτική της FYROM δεν περνά μόνο από τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να γίνουν, αλλά και από μια δίκαιη λύση στο ζήτημα της ονομασίας που θα βασίζεται στην κοινή λογική και το σεβασμό της ιστορικής πραγματικότητας των δύο χωρών.

Σχόλια